skip to Main Content

About

Frank Guitjens

“Vroeger kon ik geen genoeg krijgen van de boeken van Barbapapa: het ultieme voorbeeld van transformatie. Hij verandert zomaar in een glijbaan of een olifant. Dat raakt de universele snaar; niets is wat het lijkt en alles is meerdimensionaal. Die ongrijpbaarheid prikkelt nog altijd mijn fantasie.”

Geboren als bakkerszoon was Frank Guitjens (1970, Heeze) al vroeg gefascineerd door het samenspel van smaak, vorm, beeld en kleur. Na ruim elf jaar als fulltime zelfstandig kunstenaar kenmerkt zijn werk zich door het experiment en het transformatieve. Daarnaast zijn er invloeden van zowel zijn Grafische School-opleiding als zijn ervaring met graffiti terug te zien in zijn schilderijen. Franks werk is gelaagd en komt tot stand met behulp van verschillende materialen, technieken en perspectieven.

Frank Guitjens exposeert bij gelegenheid zijn werken graag live, meestal op locaties die hij vindt zonder ernaar te zoeken. Daarnaast toont Frank zijn werk vrijwel jaarlijks tijdens de Kunst10Daagse in Bergen. Volg Frank via Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van zijn laatste werk en agenda.

Naast vrij werk maakt Frank ook schilderijen in opdracht. Prijzen op aanvraag.

Back To Top